Trouwringen Amsterdam

De betoverende geschiedenis van trouwringen


De geschiedenis van trouwringen strekt zich uit tot de oude beschavingen, waar het symbool van eeuwige verbondenheid werd gekoesterd en doorgegeven van generatie op generatie. De mysterieuze oorsprong van de trouwringen vindt zijn wortels langs de weelderige oevers van de Nijl, bij de oude Egyptenaren. Maar zelfs in het hedendaagse Amsterdam blijft de trouwring een tijdloos symbool van liefde, een oneindige cirkel die geen begin of einde kent, net als het leven zelf.

De trouwring, een ronde band van kostbare metalen, vertegenwoordigt de eeuwige verbintenis tussen man en vrouw, een belofte die reikt over leven en dood, in voor- en tegenspoed. De ronde opening in de ring staat symbool voor de doorgang naar alle gebeurtenissen in het leven van de drager, een continuüm van liefde en verbondenheid. Volgens de oude Egyptenaren liep vanuit de ringvinger van de linkerhand de 'Vena Amoris', de ader van liefde rechtstreeks naar het hart, waardoor deze vinger de perfecte plek werd voor de trouwring.

In Amsterdam, gelegen in de prachtige provincie Noord-Holland, zijn trouwringen vaak vervaardigd van kostbare metalen zoals goud, zilver, platina, of een combinatie hiervan. De Romeinen kozen vaak voor een ring van ijzer, maar de traditie van het uitwisselen van trouwringen hebben we aan hen te danken. Voor hen was de trouwring een symbool van officiële belofte en verbondenheid tussen man en vrouw, een duidelijk statement van hun huwelijksgeloften.

Vroeger was de trouwring een geschenk van de man aan zijn aanstaande vrouw, zorgvuldig uitgekozen als teken van zijn liefde en toewijding. Maar vanaf de 19e eeuw begon ook de man een trouwring te dragen, een evolutie die de gelijkheid en verbondenheid tussen partners symboliseert. Tegenwoordig kiezen veel paren samen hun trouwring uit, een gezamelijke stap naar hun toekomst samen.  

Na het huwelijk dragen de meeste paren hun trouwring aan de rechter ringvinger, terwijl Rooms-Katholieken vaak de voorkeur geven aan de linker ringvinger. Bij onze trouwringenshowroom in Diemen, Noord-Holland, creëren we ook relatieringen die de essentie van elke liefde omarmen, en elke cirkel van verbondheid rond maken.

Met elk paar trouwringen dat we maken, eren we de eeuwenoude traditie van liefde en verbondenheid, en helpen we koppels bij het vastleggen van hun unieke verhaal van eeuwige liefde en toewijding.

BEKIJK ONZE COLLECTIE